Burn-out trajecten

Het team van Aulus helpt je stap voor stap om de burn-out klachten onder controle te krijgen. Het programma bestaat uit de volgende stappen:


Kennismaking

Onze programma’s starten altijd met een vrijblijvende kennismaking. Hierin vindt een eerste screening plaats, geven we uitleg over het programma en inventariseren we of een hersteltraject mogelijk en zinvol is.


Intake

De intake bestaat uit intakegesprekken bij de fysiotherapeut, de psycholoog en de ergotherapeut. Al deze disciplines hebben een rol in het hersteltraject. Ook willen we goed vaststellen of de klachten daadwerkelijk worden veroorzaakt door een burn-out of dat er sprake van andere oorzaken zoals een depressie, gegeneraliseerde angstklachten, chronische vermoeidheid of overgangsklachten. 

Tijdens de intake vinden er metingen plaats die het stress- en herstelniveau van je lichaam kunnen meten én die controleren hoe je lichaam reageert op bepaalde situaties of oefeningen. 

We maken gebruik van vragenlijsten ter ondersteuning van de bevindingen van onze professionals. 

Op basis van de bevindingen uit de intake zal een voorstel worden gedaan voor een herstelprogramma. 

 Herstelprogramma

Het herstelprogramma richt zich in eerste instantie op het ‘tot rust brengen van lichaam en geest’. Dit doen we met dagelijkse oefeningen/metingen, met behandelingen door fysiotherapeut en psycholoog. En met adviezen van de ergotherapeut op het gebied van dagindeling, energiehuishouding en slaap hygiëne. Zodra lichaam en geest enigszins zijn gekalmeerd starten we met de opbouw van belastbaarheid, weerbaarheid en activiteiten. Alles op basis van meetbare en niet-meetbare gegevens. Hierbij combineren we onder andere wetenschappelijke onderzoeken van de universiteiten van Amsterdam, Maastricht & TNO, herstelmethoden uit de topsport en meetinstrumenten die inspanning afstemmen op herstel. 

Zodra de tijd rijp is helpen we met opstarten van werkzaamheden. Dit kunnen we doen in overleg met werkgever en/of bedrijfsarts. 

We zullen er alles aan doen om je niet weer ‘de oude’ te laten worden. We willen tenslotte voorkomen, dat je in de toekomst opnieuw deze klachten gaat ontwikkelen. Maar zodra je het punt hebt bereikt, dat je weer volledig kan functioneren blijven we met ons nazorg traject contact houden en blijven we bereikbaar voor vragen en advies. 

De duur van een traject hangt af van de klachten maar zal tussen de 12-20 weken in beslag nemen. 

 

Ben je geïnteresseerd of wil je weten of deze trajecten door de zorgverzekeraar worden vergoed? Maak een afspraak voor een blijvende kennismaking en laat ons uitzoeken wat de mogelijkheden zijn.